5 myter om IT-sikkerhed, du ikke skal tro på!

5 myter om it-sikkerhed
< Tilbage til forsiden

Myte 1: “Vi har ikke noget, der er værd at stjæle

De fleste små og mellem store virksomheder tror, at de ikke har noget data, som hackerne vil stjæle. Men det er netop derfor, at hackere har flyttet deres fokus over på små og mellemstore virksomheder.

Grunden til dette, kan være, at de vil have oplysninger om en større virksomhed, gennem en lille virksomhed, eller af den simple årsag, at de er lettere at hacke.

For en lille eller mellemstor virksomhed, kan datatab være fatale, da det kan tage utrolig langt tid at gendanne en kundedatabase igen.

Myte 2: “IT-sikkerhed er IT-afdelingens problem

Mange virksomheder tror at IT-sikkerheden kun er IT-afdelingens problem, men det er i virkeligheden langt fra sandheden. IT-sikkerheden gælder alle i virksomheden, da alle kan have en rolle i databrud.

Dette kan ske ved, at en medarbejder ikke bruger et stærkt kodeord, eller bruger deres private mobil uden anti-virus til arbejdsbrug.

Derfor er det vigtigt at alle ved hvordan, de skal sikre sig bedst imod IT-kriminalitet.

Måden man kan sikre at alle ved hvordan de skal forholde sig til IT-sikkerhed, er i form af uddannelser og sikkerheds strategier til hele personalet.

Myte 3: “Vi har kun brug for anti-virus

Selvfølgelig er det vigtigt at have anti-virus, men der er så mange andre ting der har en vigtig rolle i IT-sikkerheden.

I den forbindelse er der også mange der slet ikke er klar over, at man også skal beskytte sin mobil imod øvrig IT-kriminalitet.

I takt med at flere og flere bruger deres tid online på mobilen, frem for computeren, flytter IT-kriminelle også deres fokus over til mobilen.

Samtidig skal du spørge dig selv om, hvad vil der ske i din virksomhed, hvis data som f.eks. regnskaber, kundekartoteker og kontrakter går tabt?

Derfor anbefales det også at man anvender en firewall, samt laver en backup af alt ens data for at formindske chancen for IT-kriminalitet.

Et godt tip til et svært kodeord er at lave en hel sætning hvor du kun bruger forbogstaverne f.eks. sætningen = Min hund Trofast har 4 ben & 1 hale. Kodeordet bliver så: MhTh4b&1h .

Myte 4: “Vores adgangskoder er sikre

Mange i danske virksomheder, tror på at deres medarbejdere laver tilstrækkeligt sikre adgangskoder, men faktum er, at størstedelen af hackerangreb sker på baggrund af svage passwords.

Ca. 81 %[1][2] af IT-kriminalitet stammer fra stjålne eller svage adgangskoder.

Grunden til at tallet er så højt, er fordi sikkerheden på dette område undervurderes. Medarbejderne kan ofte bruge personlige kodeord eller bruge samme kodeord til flere forskellige kontoer. Dette er en af årsagerne til at IT-kriminaliteten er så høj på dette område.

Selvom virksomheden laver en intern regel om, at alle medarbejdere skal ændre kodeord mindst hver 3. måned, så er man ikke sikker på at adgangskoderne opfylder alle krav.

Et godt tip til et svært kodeord er at lave en hel sætning hvor du kun bruger forbogstaverne f.eks. sætningen = Min hund Trofast har 4 ben & 1 hale.

Kodeordet bliver så:

MhTh4b&1h

Myte 5: “Hvis uheldet er ude, opdager vi det i god tid

De fleste virksomheder tror, at de vil opdage det i god tid hvis de bliver udsat for IT-kriminalitet.

Men i de fleste tilfælde opdager de fleste virksomhederne det alt for sent. Gennemsnitlig opdager de fleste virksomheder at de har været udsat for IT-kriminalitet efter 206 dage. [3][4]

Brud på IT-sikkerheden kan ske på få minutter og være fatale for de fleste.

Hvis man som virksomhed ikke er dækket af en cyber-forsikring, bliver man heller ikke økonomisk dækket.

Derfor er det utrolig vigtigt at man som virksomhed sørger for, at formindske chancen for IT-kriminalitet, så man ikke kommer dertil hvor det ikke står til at rede.

[1] Verizon: 2019 Data Breach Investigation Report

[2] Trace Security: 81% of Company Data Breaches Due to Poor Passwords

[3] IBM: Cost of a Data Breach Report

[4] IT Governance USA: How long does it take to detect a cyber attack

Hos Incitu, kan du sikre dine Office 365 dokumenter med et backupabonnement. Læs mere om Incitus backupabonnement her!

Kontakt os på telefon:  

< Tilbage til forsiden