Backup eller tudekiksBackup
eller tudekiks


Af Bettina Dion Petersen

Ellers kan man også på tværs af mange faggrupper høre sætningen: Rigtige mænd tager ikke backup – de græder.


Backup er vigtig, når virksomhedens computere ligger inde med alle informationer på kunder, ordrer, materialer, forhandlere osv. Det er ikke bare tårer, der kommer til at flyde, hvis informationerne forsvinder. Det er penge. Det er alle de indtægter, der er tabt, når alt data er væk. Det er tid. Der er al den tid, virksomheden skal bruge på at genskabe de mistede data. Især når al informationen ikke ligger andre steder, og virksomheden derfor er nødt til at starte helt forfra.

Er det i sig selv ikke en rigtig god grund til at huske at tage backup af virksomhedens computere?


 

Image

Sørg for backup og undgå tudekiks


Der er flere forskellige backup-muligheder at vælge i mellem, og her kan du læse om tre af dem. Måske kender du nogle af dem allerede:

  • Eksterne harddiske
    Det er et gemmested til dine data, som er udenfor din computer. De fås både med USB-tilslutning til din computer og i trådløse udgaver. Du skal jævnligt selv huske at tage sikkerhedskopier af din computer. Det kan være hver dag, hver anden dag eller en gang om ugen. Det afhænger af, hvor ofte du kommer ny information ind i din computer.
  • NAS
    En NAS-boks er lidt ligesom en ekstern harddisk, men her kan du tilkoble dig harddisken via dit netværk. Den kan bruges på samme måde som en ekstern harddisk, men du har også mulighed for at konfigurere den, så du arbejder direkte på den, som hvis den er din computers harddisk. Normalt vil der være en ekstra harddisk i boksen, der tager sikkerhedskopier af den disk du gemmer eller arbejder på. NAS’en kan også, via nettet, være koblet til en ekstern server, som tager backup af alle de data, der ligger på NAS’en. Det gør dig dobbelt sikret.
  • Hosted Desktop
    Hosted Desktop er dit virtuelle skrivebord i skyen. Det betyder, at du arbejder online med dine data, fordi det hele ligger på en ekstern server. Det betyder også, at du kan arbejde med alle dine data uanset, hvor du befinder dig, bare du kan gå på nettet. Her bliver der taget ekstra backup af alle dine data, og derfor er du dobbelt sikret.

 
 

Så læg kiksene tilbage i skabet, og sørg for at lave backup af dine data. Det vil spare dig for en masse penge og unødige bekymringer.

Husk, at du også har brug for et godt sikkerhedsprogram, så du ikke får ubudne gæster på besøg på dine gemmesteder.

 

Del denne artikel

Print Friendly, PDF & Email