Incitu er glade for at have indgået i fireårig aftale med Billund Aquaculture om fortsat udvikling af deres CAD desktop-systemer, og daglige drift af IT-infrastruktur.


Billund Aquaculture (BA) er i verdenstoppen indenfor Recurculating Aquaculture Systems (RAS), vandrecirkulationsteknologi, en teknik der muliggør at fiskefarme verden over miljørigtigt kan producere sundere og mere modstandsdygtige fisk tæt på deres kunder. Fremtiden for fiskefarme ser ind i en udvikling, hvor fiskene vokser til spisestørrelse på land i store indendørs bassiner. Det betyder at man kan have farme endnu tættere på forbrugeren, og endeligt at man kan have fuld kontrol over fiskenes sundhed, at de vokser i rent vand og man kan styre deres næringsindtag i hele levetiden.

BA har siden 2005 haft en division i Chile. Derfor bliver teknisk personale kontinuerligt udsendt til at styre opsætningen og igangsættelsen af RAS-systemer i nærområdet. De har brug for at kunne arbejde med de tegninger og blue-prints, som er udviklet både i Danmark og Chile. Det er tegninger, som er meget store, og det stiller specielle krav til den tekniske løsning.

Image Image

Billund Aquaculture og Incitu har lavet en 4-årig aftale


Fakta:
Billund Aquaculture startede for mere end 30 år siden med to brødre og en ålefarm. Brødrene udviklede vandfiltre og vandrecirkulering og det renere vand gav dem en bedre, sundere og mere miljørigtig produktion af ål. Dette blev med årerne så stor en succes at BA begyndte udvikle teknologien til andre producenter indenfor fiskeopdrætsindustrien.

Læs mere om Billund Aquaculture her (ekstern link).


Fakta:

Billund Aquaculture startede for mere end 30 år siden med to brødre og en ålefarm. Brødrene udviklede vandfiltre og vandrecirkulering og det renere vand gav dem en bedre, sundere og mere miljørigtig produktion af ål. Dette blev med årerne så stor en succes at BA begyndte udvikle teknologien til andre producenter indenfor fiskeopdrætsindustrien.


Incitu er meget stolte af at kunne levere en desktop-oplevelse, der er potent nok til at håndtere disse tunge CAD tegninger på tværs af 24 tidszoner.
– Rent systemteknisk er BA en voldsom interessant kunde, for det er en meget teknisk tung virksomhed. Man benytter en ret omfattende Autodesk applikationsportefølje i hele sin design proces, og når de filer man arbejder med runder flere gigabyte i størrelse og de så samtidig skal være tilgængelige øjeblikkeligt på tværs af 24 tidszoner, ja så skal der ikke voldsomt meget fantasi til at regne ud, at det repræsenterer visse tekniske udfordringer, udtaler Flemming Johannesen, CTO Incitu.


Det er en kæmpe fordel med den store sikkerhed, at der er en spejling af data, så vi har en sikkerhed i at vores digitale materiale ikke forsvinder.

Claus Toftegaard
CFO hos Billund Aquaculture
Image

Billund Aquaculture har de seneste år haft en stor fremgang i antallet af ansatte, både i Danmark og i udlandet. (Foto: Billund Aquaculture)

 
Fakta:

I dag bliver traditionelle spisefisk dyrket i farme, men andre typer af fisk kan selvfølgelig komme på tale, det handler om, at en kunde vil dyrke dem. Det kan f.eks. være rejer. I Thailand bliver rejer dyrket i jorden i store landområder. Udfordringen ved denne metode er, at efter tre år har rejerne forurenet jorden med deres affaldsstoffer, så der ikke kan gro noget længere. Det vil være optimalt for jorden, at rejer bliver dyrket i farme, b.la. fordi der er rensningsanlæg tilknyttet, så der er kontrol over både affaldsstoffer og næringsstoffer. Og jorden i nærområderne vil ikke blive forurenet. BA har med deres teknologi fokus på bæredygtighed, som kun bliver optimeret med tiden


(Foto: Billund Aquaculture)

 

Incitu håndterer BA’s data fra centre i Danmark, Miami og Sydney. Med disse servere følger naturligvis en ekstrem høj sikkerhed, så dataene ikke går tabt. Man kan tilgå de forskellige centre uanset, hvor man er, så hvis man har brug for en tegning, som ligger i Sydney, selv om man er i Chile, er den kun et klik væk, og uden den forsinkelse som man ellers kan risikere ved at tilgå data på stor afstand. Claus Toftegaard, CFO hos Billund Aquaculture: – Det er en kæmpe fordel med den store sikkerhed, at der er en spejling af data, så vi har en sikkerhed i at vores digitale materiale ikke forsvinder.


Image

Billund Aquacultures CAD-tegnere har altid adgang til de tekniske tegninger unanset hvor i verden de sidder. (Foto: Billund Aquaculture).


Man skal gøre tingene ordentligt, ellers skal man lade være.


Flemming Johannesen
CTO hos Incitu


Da Incitu tilbage i 2014-2015 begyndte at undersøge muligheder for en CAD-desktop løsning på tværs af 24 tidszoner, var den slags løsninger meget ualmindelige. Men udfordring blev taget - af begge virksomheder i fællesskab. Flemming Johannesen udtaler: – Og det er jo nok i bund og grund dét der har drevet det hele vejen, fællesskabet, ja og så deler begge virksomheder nok også den vildskab der skal til for at være de bedste og ikke mindst levere det bedste man overhovedet kan dag ud og dag ind. For man skal gøre tingene ordentligt, ellers skal man lade være.

Image

Incitus datacentre i Albertslund, Miami og Sydney, servicerer Billund Aquacultures IT-infrastruktur


Man skal gøre tingene ordentligt, ellers skal man lade være.


Flemming Johannesen
CTO hos Incitu